TIEDOTE Kupittaa Tournament 2023 FIE kilpailu peruttu

Kupittaa Tournament FIE satelliitti maailman cup on päätetty perua vuodelta 2023

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton hallitus on kokouksessaan 20.3.2023 päättänyt peruuttaa vuotuisen Kupittaa Tournament FIE satelliitti kilpailun.

Päätös on seuraus kansainvälisen miekkailuliiton FIE:n yleiskokouksen 10.3.2023 päätöksestä päästää venäläiset ja valkovenäläiset miekkailijat ja toimitsijat takaisin kansainväliseen kilpailutoimintaan heti huhtikuusta 2023 alkaen. Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto on aktiivisesti tuominnut päätöksen ja liitto katsoo, että edellä mainitut urheilijat voivat palata kansainväliseen kilpailutoimintaan vasta Venäjän federaation laittoman ja julman hyökkäyssodan päätyttyä Ukrainassa.

Koska vallitsevissa olosuhteissa lajiliitto ei kykene estämään venäläisten ja valkovenäläisten miekkailijoiden osallistumista kilpailuun, on ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto kilpailun FIE satelliitti -statuksen peruminen vuodelta 2023.

Kilpailu oli tarkoitus järjestää Turussa Kupittaan urheiluhallissa 23.-24.9.2023. Liitto työskentelee selvittääkseen muita mahdollisuuksia kilpailun järjestämiseksi ilman FIE satelliitti maailman cup kilpailun -statusta. Lisäksi keskusteluja käydään Ruotsin ja Norjan miekkailuliittojen kanssa kilpailun järjestämisestä vuonna 2023 osana jo perinteeksi muodostunutta Nordic Challenge kilpailusarjaa.

Turun Miekkailijat ry, Åbo Fäktare rf
Hallituksen puolesta
Inka Mikkilä
Tiedottaja