Lauantaina 6.10. miekkailu täyttää Kupittaan Urheiluhallin

Ensi lauantaina, 6.10, Turussa nautitaan kansainvälisestä huippumiekkailusta

Kupittaa Tournament on Maailman Miekkailuliiton, FIEn, Satelliittikilpailu, jossa kahdeksan parasta saavat Maailman Cup –pisteitä.

Tänä vuonna kilpailu on myös uuden, Nordic Challenge-kilpailusarjan päättävä osakilpailu.

Edustettuina ovat Suomi, Viro, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Etelä-Afrikka, Saksa, Australia, USA, Turkki, Filippiinit, Slovenia, Panama, Luxembourg,  Englanti,  Unkari, Belgia ja Itävalta

TULOSSEURANTA

 

MaailmanCup -pisteistä taistelevat naiset ja miehet

Miehet aloittavat urakkansa klo 9 ja naiset klo 11.
Kilpailujen huipennus – FINAALIT – alkavat klo 18 

Kilpailuun on vapaa pääsy, Turun Miekkailijoiden nuorisotyötä voit tukea nauttimalla kahvit kisapaikan kahviossa 🙂

Tänä vuonna Turussa naiset edustavat maailman kovinta kärkeä

Maailmanranking sijoituksillaan Eestin Katarina Lehis sija 8. , Julia Beljajeva sija 20 ja Kristiina Kuusk sija 24. saattavat parhaimmillaan kerätä täyden potin Kupittaalta. Haastaja kuitenkin löytyy Unkarista, MC-ranking 48. Dorina Budai on kova vastus eestiläisille.

Mutta. Teknisesti ja henkisesti vahva Suomen Anna Salminen ei anna pistettäkään ilmaiseksi, myös Suomen mitalimahdollisuudet ovat realistisia. Turkulaisittain katseet kohdistuvat Nina Hyvösen otteisiin. Miekkailussa kokemus on valttia ja sitä Maailman Cup kilpailuja kiertäneellä Hyvösellä riittää.

Miesten kisassa suomalaisten odotukset kohdistuvat Niko Vuoriseen

…jolla on myös paras MC-ranking 53. Kupittaa Tournamentissa on kuitenkin jo perinteenä, että yllättäjiä löytyy. Lähes jo ”Turun oma poika” Eestin Sten Priinits MC-ranking 62. tuskin jättää ”ei kahta ilman kolmatta” Kupittaa Tournamentin voitto-optiota käyttämättä. Kova haastaja löytyy kuitenkin läheltä. Eestin nuori Peeter Turnau taipui Tukholman Nordic Challengen finaalissa vain lukemin 15-11. Ja mitä tekee viime vuoden kakkonen, Turun Miekkailijoiden diplomi-insinöörimiekkailija Teemu Seeve? Vastustajiaan alati analysoiva espoolaistunut turkulainen on kisan musta hevonen!

Jäitkö miettimään Diplomi-insinöörimiekkailja -nimitystä? Ehkä tämä haastattelu vuodelta 2017 antaa vinkkiä asiasta 🙂