UKK / FAQ – Usein kysyttyjä kysymyksiä miekkailusta

Seitsemän kovaa kysymystä

1. Onko miekkailu vaarallista?

Ei ole. Miekkailu on kamppailulaji, mutta otellessa miekkailija on suojattu miekkailukypärällä eli maskilla, miekkailutakilla ja hanskalla. Naisilla on takin alla muovinen rintapanssari. Vammariski on sama kuin missä tahansa urheilussa eli nilkan nyrjähtämiset yms. urheiluvammat.

2. Voivatko miehet ja naiset otella vastakkain?

Kyllä voivat. Miekkailu on yksilölaji ja ottelun lopputulos ei ole mitenkään sidoksissa sukupuoleen vaan yksilöiden taitoon ja kuntoon.

3. Voiko raskaana ollessaan miekkailla?

Yleisesti ottaen alkuvaiheessa kyllä. Raskaana olevat voivat myös osallistua yksityistilaisuuteen pelkästään sen tekniseen osaan ja olla mukana jalkatyöharjoitteissa. Miekkailu tapahtuu omalla vastuulla.

4. Tuleeko miekkaillessa hiki?

Ihan varmasti. Miekkailu on yllättävän intensiivistä ja miekkailussa käytettävät suojavarusteet takaavat hien nousemisen pintaan.

5. Voiko miekkailla ilman kenkiä?

Ei voi, kengät pitää olla. Miekkailualue on metallinen, eikä tunnu jalan alla mukavalta ilman kenkiä.

6. Mikä on miekkailun alaikäraja?

Alkeiskursseilla pidämme kiinni 7 v. alaikärajasta, mutta synttärimiekkailussa tai muissa yksityisryhmissä ei ole ikärajaa.

7. Millaisille ihmisille miekkailu sopii?

Miekkailu sopii lähtökohtaisesti aivan kaikille. Varsinkin miekkailun aloittaminen vaatii kuitenkin jonkin verran keskittymistä, jotta liikkeet jäävät mieleen, joten kovin vaikeat keskittymisvaikeudet voivat häiritä lajin oppimista. Jokainen ihminen on kuitenkin yksilöllinen, eikä seura suoraan sano kuka voi tai ei voi harrastaa miekkailua. Erityisesti luonteeltaan uteliaat, pohdiskelevat ja analyyttiset ihmiset tykkäävät paljon miekkailusta.