Varusteet ja lisenssit

Varusteiden hankinta

Alkeiskurssille osallistuva ei vielä tarvitse omia miekkailuvarusteita. Sisäpelikengät ja pitkät housut riittävät. Omien varusteiden hankkiminen tulee aloittaa noin puolen vuoden harrastamisen jälkeen. Alkuun pääsee, kun ostaa oman hanskan, maskin, johdon ja sähkömiekan. Nämä saa ostettua helposti seuran varustekaapista. Tästä voit kysyä lisää ryhmäsi ohjaajalta. Noin vuoden harrastamisen jälkeen tulee alkaa pohtimaan oman miekkailupuvun ostamista. Miekkailuvarusteet ovat halvempia kuin esimerkiksi jääkiekkovarusteet, mutta kuitenkin suhteellisen hintavia. Miekkailuvarusteet kuitenkin kestävät käyttöä ja kulutusta hyvin ja niiden jälleenmyyntiarvo on yleensä hyvä, joten kasvamista ei tarvitse turhaan pelätä.

Varusteiden ostaminen onnistuu joko seuran varustemyyntikaapista (tietyt varusteet tai tilaukset) tai suoraan miekkailuvarusteita myyvästä verkkokaupasta. Esimerkiksi suomalainen verkkokauppa miekkailutarvike.fi lähettää varusteita nopeasti Oulusta. Lisäksi esimerkiksi saksalainen verkkokauppa Lieffertz lähettää varusteita Suomeen.

Lisää tietoa varusteista, niiden hinnoista ja muista turvallisuus ym. vaatimuksista Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton sivuilla.

Lisenssit

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto on asettanut lisenssit pakollisiksi kaikille miekkailua harrastaville. Lisenssejä on kahta sorttia, joko kilpailu- tai harrastelisenssi. Seura ostaa kauden alussa harrastelisenssit kaikille jäsenilleen. Kilpailulisenssi tulee ostaa itse. Lisenssin voi ostaa joko vakuutuksen kanssa tai ilman. Kaikkien seuran jäsenien tulee rekisteröityä itse SuomiSport -palveluun. Harrastelisenssin hankkiminen ei estä sen ”korottamista” kilpailulisenssiksi myöhemmin, jos urheilija haluaakin lähteä kilpailuihin. Ole nopea ja hanki lisenssisi heti kauden alussa!

Lisenssi on voimassa 1.9.2020-31.8.2021

Hinnat ovat:

 • Harrastelisenssi aikuiset 20 €
 • Harrastelisenssi lapset 10 €
 • Kilpailulisenssi aikuiset 55 €
 • Kilpailulisenssi lapset 30 €

Lisenssin oston yhteydessä on myös mahdollista ostaa vakuutus, joka maksaa erikseen.

Ohje:

 1. Mene osoitteeseen www.info.suomisport.fi
 2. Luo itsellesi tili ja kirjaudu sisään (kaikki seuran jäsenet)
 3. Valitse lisenssin osto (vain kilpailevat)
 4. Valitse lajiksi miekkailu
 5. Valitse lisenssityyppi (kilpailu)
 6. Valitse seuraksi Turun Miekkailijat
 7. Valitse vakuutus tai “en tarvitse vakuutusta”
 8. Suorita maksu
 9. Kirjaudu ulos ohjelmasta
 10. Homma hoidettu!

Jos lisenssin hankkiminen ei onnistu tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä!