Kilpailutoiminta

Lisenssit

Kaikilla miekkailua harrastavilla tulee olla Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton lisenssi. Lisenssit hankitaan aina kauden alkaessa syyskuussa. Harrastelisenssit ostaa seura kaikille jäsenilleen ja lisenssin hinta laskutetaan syksyn kausimaksun yhteydessä.

Jokainen kilpailuihin lähtevä tarvitsee voimassa olevan Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton kilpailulisenssin. Kilpailulisenssin miekkailija ostaa itse hyvissä ajoin ennen kilpailuihin lähtemistä SuomiSport -palvelusta osoitteesta www.suomisport.fi. Tarvittaessa kauden ensimmäisissä kilpailuissa kannattaa valmistautua todistamaan lisenssin ostamisen esimerkiksi kuitilla.

Kilpalulisenssi miekkailuun

Lisää tietoa lisensseistä Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton sivuilta:


Vakuutus

Lisenssin oston yhteydessä voi SuomiSportin kautta ostaa myös vakuutuksen. Vakuutus on sellainen, joka kattaa miekkailukilpailuissa ja harjoituksissa sattuneet tapaturmat. Vakuutusta ei ole pakko hankkia, mutta lisenssiä ostaessa on todennettava, että jotakin muuta kautta hankittu vakuutus kattaa miekkailussa kilpailemisen. Tämä tulee varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä.


Varusteet

Kilpailuihin osallistuttaessa täytyy hyvissä ajoin varmistaa, että varusteet ovat kunnossa. Vaatteissa (edes hanskassa) ei saa olla reikiä ja kaikkien miekkojen ja johtojen on hyvä olla mahdollisimman hyvässä kunnossa. 

Alle 13-vuotiaiden sarjoissa vaatteiden tulee olla merkittyjä 350N (Newton) merkinnällä, plastronin 800N merkinnällä, maskin 350N merkinnällä ja miekkojen tulee olla minimiekkoja (terän pituus 83 cm).

Alle 15-vuotiaiden sarjassa vaatteiden tulee olla merkittyjä 350N (Newton) merkinnällä, plastronin 800N merkinnällä, maskin 350N merkinnällä ja miekkojen tulee olla normaalipituisia.

Alle 17-vuotiaiden sarjasta eteenpäin vaatteiden ja plastronin tulee olla merkittyjä 800N FIE merkinnällä, maskin 1600N FIE merkinnällä ja miekkojen tulee olla normaalipituisia.

Kilpailuissa tarvittavat varusteet:

 • Täysi miekkailupuku
 • Takki, housut, sukat, plastron, rintapanssari (pakollinen vain naisilla), hanska
 • Varusteissa ei saa olla reikiä
 • Riittävä määrä miekkoja (oltava vähintään yksi varamiekka aina alueen päässä)
  • Kolme miekkaa
  • Miekat testataan ennen jokaista ottelua, joten miekkojen toimivuus kannattaa kokeilla kotona ennen kilpailua puntilla ja rakotulkilla
 • Riittävä määrä vartalojohtoja (oltava vähintään yksi varajohto aina alueen päässä)
  • Kolme johtoa
  • Johtojen toimivuus kannattaa testata ennen kisaa

Lisää tietoa varusteista:

Lisää tietoa varusteista ja niiden hankkimisesta:

Lisää tietoa varusteista Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton sivuilta:


Liiton kilpailukalenteri

Tietoa ja kilpailukutsuja tulevista kisoista, leireistä ja muista tapahtumista löytyy Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton tapahtumakalenterista.

tiedotteita ja ajankohtaista miekkailusta


Kupittaa Tournament

Kupittaa Tournament on Suomen suurin vuosittain järjestettävä yleisen sarjan miekkailukilpailu. Kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1978. Kilpailun perustaja oli seuralegenda Arne Andrésen. Kilpailu on järjestetty Kupittaan urheiluhallissa vuodesta 1980. Kansainvälisen miekkailuliiton satellite maailmancup -statuksen kilpailu sai vuonna 2002.


Kromikalpa ja seuranmestaruudet

Turun Miekkailijat järjestää jäsenilleen joka vuosi seuran sisäisiä kilpailutapahtumia kaikille eri ikäluokille. 

Perinteiset pikkujoulukisat järjestetään aina ennen joulua, joissa on usein tarjolla myös pientä purtavaa ja mukavaa yhdessäoloa kisailun lomassa. Kauden päättyessä keväällä pidetään kauden seuranmestaruuskilpailut, joissa ratkotaan seuralle uudet mestarit. Seuranmestaruudet päättävät miekkailukauden ennen kesälomien alkua.

Kromikalpa on Turun Miekkailijoiden perinteinen kiertopalkinto. Kromikalpa-palkinto roikkuu miekkailusalin seinällä ja kilpailun voittaja saa siihen nimensä. Palkinnon on suunnitellut Ilpo Alinikula. Kromikalpa on alkujaan ollut miesten kiertopalkinto, mutta myös naiset ovat osallistuneet kilpailuun jo useita vuosia. Kromikalvan voittaja ratkotaan kauden kuluessa useasta osakilpailusta koostuvalla formaatilla. Jokaisen kuukauden ensimmäinen torstaikisa on Kromikalpa kilpailu, josta jaetaan pisteitä Kromikalpa rankingiin loppusijoituksen mukaan. Kauden päättyessä keväällä, lasketaan miekkailijan kuuden parhaan kisan pisteet yhteen ja eniten pisteitä kerännyt miekkailija voittaa.


Tulevat kilpailut Turussa

Turun Miekkailijat järjestää joka vuosi useita kilpailutapahtumia Turussa. Suurin ja tunnetuin seuran järjestämistä kilpailuista on Kupittaa Tournament, joka järjestetään joka syksy.

Kupittaa Tournamentin lisäksi seura järjestää kilpailuja Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton kilpailukalenterin mukaisesti niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin.

Seura maksaa jäsentensä osallistumismaksut kotikisoihin.

Kilpailut Turussa 2020

 • 9. – 10.10. Kupittaa Tournament; seniorit, veteraanit, joukkue SM
 • 7. – 8.5. Kalvan nuorten joukkue SM & minijuniorikilpailu