Miekkailun maailman cup palaa Kupittaalle

Kalpamiekkailun maailman cup palaa jälleen hallitsevan joukkuemiekkailun olympiavoittajan Irina Embrichin (EST) ja vuoden 2014 Kupittaa mestarin Turun Miekkailijoita valmentaneen Sten Priinitsin (EST) johdolla Turkuun lauantaina 24.9. Muista hallitsevista mestareista saapuu paikalle muun muassa Nelli Differt (EST), Jüri Salm (EST), Kristina Kuusk (EST) ja Tor Forsse (SWE). Poikkeuksellisten vuosien jälkeen kilpailu käydään Kupittaan retrossa ja tunnelmallisessa urheiluhallissa suurena, kun naisten ja miesten henkilökohtaisiin kilpailuihin on ilmoittautunut kaikkiaan 48 ja 97 miekkailijaa. Kotikisoissa Turun Miekkailijoita edustavat naisten kilpailussa Inka Mikkilä ja Rilla Ritakallio ja miesten kilpailussa nuoret ja menestyksen nälkäiset Henri Markkula ja Ilkka Koski.

Turun Miekkailijoiden, edustajat odottavat jo syksyn kohokohtaa innolla. Henri Markkula pohdiskelee tulevaa koitosta: ”Ei isompia menestys odotuksia, mutta mielenkiinnolla lähdetään kohtaamaan uusia kansainvälisiä vastustajia ja hakemaan tärkeää kisakokemusta. Kausi on alkanut ihan hyvin, mutta pudotusotteluissa on ollut hieman vaikeuksia. Jos pudotuksissa saisi yhden voiton, niin tulos olisi jo positiivinen. Rennoin mielin vaan, niin eiköhän siitä hyvä tule.”
Kilpailu alkaa miesten alkukierroksilla jo aikaisin kello yhdeksän aikaan aamulla. Naisten ja miesten semi-finaaleja ja finaaleja päästään katsomaan pitkän päivän taistelujen päätteeksi noin kello 17 alkaen. Halliin kannattaa tulla aistimaan tunnelmaa jo hyvissä ajoin ennen finaalien alkua. Kilpailuja pääsee hallin isoille lehtereille aistimaan täysin ilmaiseksi ja paikalta löytyy kahvio päiväkahvien nautiskeluun miekkailua katsellessa. Miekkailuotteluja on yllättävän helppo seurata ja noviisikin uppoutuu lajiin nopeasti sisään. Miekkailun katsominen on viihdyttävää lajin ollessa nopeatempoinen tehden otteluista jännittäviä. Kalpamiekkailussa koko vartalo on osuma-aluetta ja sähköisen merkitsijälaitteen valot näyttävät osumat selkeästi katsomoon saakka. Miekkailua ja miekkailijoita tuntemattomalle voi kannustettavaksi valita esimerkiksi turkulaisia tai muita suomalaisia miekkailijoita.

Osallistujia kilpailussa on tänä vuonna kaikkiaan 18 maasta jopa Hong Kongista, Taiwanista, Australiasta, Chilestä ja Etelä-Afrikasta saakka. Suomalaisia on kilpailussa mukana yhteensä 49 miekkailijaa. Varsinkin ulkomaalaisia miekkailijoita on Kupittaan halliin houkutellut jaossa olevat maailman cup pisteet. Uusi karsinta kohti Pariisin 2024 Olympialaisia alkaa jo tulevana maaliskuuna ja sitä varten jokainen piste ja rankingin sijoitus on arvokas erityisesti sellaisten maiden miekkailijoille, joiden oman maan joukkueeseen on kova kilpailu. Kupittaa Tournamentissa maailman cupin pisteitä jaetaan kahdeksalle parhaalle sen ollessa niin kutsuttu FIE:n (Kansainvälinen miekkailuliitto) satelliitti maailman cup.