Saku ja miekkailun Valttikortit

miekkailija Saku Hakala

Turun Miekkailijoihin otettiin viime vuoden puolella yhteyttä mahdollisuudesta kokeilla pyörätuolimiekkailua Suomen Vammaisurheilu ja – liikunta, VAU ry:n VALTTI – projektiin liittyen.

Nuorimies Saku Hakala 10v, oli innostunut miekkailusta nähtyään lajia Paralympialaisten lähetyksissä.  Sovittiin kokeilusta Sakun Valttikoordinaattorin kanssa ja innostunut Valtti-tiimi saapui Tuureporinkadun miekkailupyhättöön 14.10.2016.

Ennakkopelko pyörätuolin saamisesta ei-niin-liikuntaesteisille ystävällisten portaidemme kautta sisään osoittautui turhaksi, sillä nykyaikainen kevyttuoli saatiin heilauttamalla salin puolelle.

Miekkailukipinä iski poikaan välittömästi ja kokeilun jälkeen Saku on jatkanut harjoittelua Sirpa Lundgrenin ja Elena Mattsonin ohjauksessa noin kaksi kertaa kuukaudessa.

HarjoitusvastustajIna ovat toimineet Sakun henkilökohtainen avustaja ja vierailevat tähdet lähiomaisten joukosta. Virallisten pyörätuolikiskojen puute ei ole tahtia haitannut, vaan apukäsiä ja jesaria käyttämällä kiivaatkin kamppailut on käyty turvallisesti läpi.

”Miekkailu tuntuu hauskalta. Kivaa on se, että pääsee miekkailemaan. Uudet liikkeet tuntuvat aluksi vaikeilta. Kotona olen harjoitellut vähäsen tyynyyn ja pehmo-Karviseen”, Saku kertoo uudesta harrastuksestaan.

Sakun vanhempien näkökulmasta juuri oma innostus ja kiinnostus lajiin on olut tärkeää. Saku puhui miekkailusta kokeilun jälkeen paljon ja oli halukas kokeilemaan lisää. Sakun arkeen kuuluu aika paljon terapioita, joten on hienoa, että hänellä on nyt myös oma harrastus, jota saa tehdä omasta mielenkiinnosta.