Santeri Anttilalle uran toinen keikka arvokisojen lääkintäedustajana

Haasteita ja onnistumisia miekkailun U23 Euroopan mestaruuskilpailuissa – koko tarina Santerin sanoin

Edellisellä viikolla olemme saaneet jälleen mahtavaa turkulaisedustusta miekkailun suurimmilla areenoilla, kun Turun Miekkailijoiden Santeri Anttila on saanut kunnian toimia lääkintäedustajana (engl. medical delegate) alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Turkin Antalyassa. Matka on ollut sekä vaiherikas että tavallaan samalla ei yhtään vaiherikas. Santerin sanoin:

Suomen edustajat Santeri Anttila ja Lena Tallroth-Kock U23 EM-kilpailuissa, kuva Augusto Bizzi

”Antalya, Turkki, U23 Euroopan mestaruuskilpailut. Toinen keikka delegaattina Euroopan miekkailuliiton lääkärinä. Nyt helpompaa, mutta miksi.

Reissu alkoi jännitysmomentilla. Lippuja ei kuulunut eikä oikein vastausta saanut hankitaanko niitä. Myöskin kyydistä hotellille sai arvuutella. Ja lopulta hotellilla ei ollut tietoakaan varauksesta. Muutaman puhelinsoiton jälkeen paikallisten kesken sain hotellihuoneen ja jopa pääsin kisapaikalle aloitusta edeltävänä päivänä.

Järjestelyt kisojen osalta vaikutti olevan kunnossa. Omaa hommaa vaihteeksi vaikeutti kommunikaatiovaikeudet. Ensihoitotiimin työskentelyyn piti vain luottaa. Vain kertaalleen soittivat minut katsomaan tilannetta. Noh eipä ole ilmeisesti tarvittu hallin perukoilla taukoa vammojen takia.

Vammoista puheenollen, ei mitään merkittävää ei mitään vaarallista. Täytyy hyväksyä olevansa valmiudessa katselemassa kisoja 12 tuntia päivässä 4 päivän ajan. Elikkä melkoisesti yli normaalin viikkotyöajan meni. Lomalla.

Tällä kertaa ehkä tärkeintä? oli keskustella jatkamisen mahdollisuudesta. Aikomus on kova päästä vielä kisoihin. Iso kiitos Lenalle tuesta ja seurasta reissussa!”

Santeri Anttila, medical delegate, U23 European Championships 2024

Reissu oli Santerille jo toinen hänen urallaan ja toivottavasti vasta yksi monista. Mahtavaa Santeri, onnea vastuutehtävästäsi ja peukut pystyyn, että hommat jatkuu myös tulevaisuudessa! Ja iso kiitos Lena Tallroth-Kock tuestasi meidän Santerille.

Inspiroivaa seurata, mitä kaikkea miekkailu voi mahdollistaa!