Turku Masters kilpailukutsu ja seurainfo

Turku_Masters_2015-2

Turun Miekkailijat ry – Åbo Fäktare rf järjestää Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton kilpailukalenterin mukaisesti junioreiden kalpamiekkailukilpailut lauantaina 5.12.2015 ja sunnuntaina 6.12.2015. Kisat ovat osa Miekkailuliiton junioreiden Masters-kilpailusarjaa.

turku_masters2015-tulokset

Kilpailupaikka

Nunnavuoren palloiluhalli, Piiparinpolku 22, 20360 Turku.
Piiparinpolku on kävelykatu, joten sitä ei löydy kaikista navigaattoreista. Navigaattoriin voi laittaa osoitteksi Stoltinkatu 16, jolloin päätyy paikkaan johon voi pysäköidä.

Sarjat ja aikataulu

masters aikataulu

 

Kilpailujärjestelmä ja säännöt

Kilpailuissa noudatetaan Masters-kilpailusarjan sääntöjä, jotka löytyvät liiton sivuilta. Kilpailuissa miekkaillaan yksi alkueräkierros 7 ja 6 miekkailijan erillä. Alkuerän jälkeen
seuraa suora uloslyöntikilpailu, johon kaikki miekkailijat jatkavat. Kuitenkin, jos sarjassa on miekkailijoita 9 tai vähemmän, kaikki kilpailijat kohtaavat toisensa erämuotoisessa kilpailussa, jonka jälkeen seuraa uloslyöntikilpailu.

Alle 10v ja alle 12v sarjoissa miekkaillaan 10-piston uloslyöntiottelut, muissa sarjoissa 15- piston ottelut. Alle 10v, alle 12v ja alle 14v sarjoissa miekkaileva miekkailija saa osallistua oman ikäluokkaansa kilpailuun sekä seuraavaksi vanhempaan ikäluokkaan, mutta ei tätä vanhempien ikäluokkien kilpailuun. Esim. alle 10v miekkailija ei voi osallistua alle 14v –kilpailuun jne. Ylemmissä ikäluokissa rajoituksia ei ole, joten esim. Alle 14v miekkailija voi osallistua myös alle 20v kilpailuun. Sarjassa on oltava vähintään kolme osallistujaa, jotta se järjestetään.

Lisenssit ja varusteet

Kaikilla miekkailijoilla täytyy olla voimassaoleva kansallinen kilpailulisenssi kaudelle 2015– 2016. Huomatkaa, että uusi lisenssikausi on alkanut 1.9.2015. Kilpailuissa noudatetaan liiton kansallisille kisoille asettamia varustemääräyksiä, jotka löytyvät kilpailumääräysten liitteestä 3. Huomatkaa, että nykyisten sääntöjen mukaan kaikissa alle 14-vuotiaiden sarjoissa puvun tulee olla vähintään 350 N, plastronin 800 N ja maskin vähintään 350 N.  ns. Leon Paul- maskissa täytyy olla ns kaksoiskiinnitys.

Ilmoittautuminen

Seurojen ilmoittautumiset on tehtävä Ophardt -järjestelmän kautta viimeistään 29.11.2015.

Tuomarivelvoite
Tuomarivelvoite määräytyy sarjoittain seuraavasti:
1 – 3 miekkailijaa: ei tuomarivelvoitetta
4 – 6 miekkailijaa: 1 tuomari
7 – n miekkailijaa: 2 tuomaria
Myös tuomarit ilmoitetaan Ophardt -järjestelmän kautta.

Sanktio puuttuvasta velvoitetuomarista on 150 euroa, joka täytyy maksaa ennen starttia.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä käteisellä seuraavasti
Alle 10- ja 12-vuotiaat: 15 €
Alle 14-vuotiaat ja kadetit: 20 €
Juniorit: 25 €

Tervetuloa kisoihin!
Tero Anttila
Kilpailun johtaja, Turun Miekkailijat ry

 

Turun Miekkailijat Huom!

Nyt kaikki kynnelle kykenevät mukaan! Kisamatka ei ole ongelma miekkalijoille eikä tukijoukoille, joten Turku Masters on helppo tapa päästä kiinni kisarutiineihin.

Seura lainaa puuttuvia varusteita, kunhan ain otattea puutteet ajoissa puheeksi. Jos kyseessä on ekat kisat, niin kilpailulisenssi kannattaa lunastaa hyvissä ajoin.

LISENSSIASIAA LÖYDÄT LIITON SIVUILTA. LINKKI TÄSSÄ.