Vilma ja Oskar EM-kilpailuihin

Vilma Vehviläinen ja Oskar Kiljander on valittu Suomen maajoukkueeseen 22.02. – 03.03.2019 Italian Foggiassa käytäviin kadetti- ja juniorimiekkailun EM-kilpailuihin. Valinta on kummallekin miekkailijalle henkilökohtaisesti merkittävä, sillä Vilmalle pääsy maajoukkueeseen on uran ensimmäinen ja Oskarille viimeinen juniorisarjoissa. Valmistautuminen kilpailuihin on aloitettu hyvissä ajoin ja molemmilla urheilijoilla on hyvät tuntemukset tulevasta koitoksesta.

Varusmiespalvelusta suorittava Oskar analysoi hieman tämän hetken tuntemuksiaan, valmistautumistaan sekä kisoihin asettamiaan tavoitteita.

”Varusmiespalveluksen takia alkukauden treenaaminen oli hiukan rikkonaista, mutta EM-kisoihin on päässyt urheilukoulusta valmistautumaan hyvin. Viime- ja tällä viikolla oon ollut Virossa harjoittelemassa, ja sen jälkeen edessä on vielä liiton valmistautumisleiri. Vielä ennen Italiaan lähtöä tuun viikoksi Turkuun viimeistelemään valmistautumisen.

Koska valmistautuminen on sujunut hyvin ja oma miekkailu tuntuu tällä hetkellä hyvältä, on EM-kisoista lupa odottaa hyvää tulosta. 32-cup on hyvällä miekkailulla realistinen tavoite. Joukkue MC-kisoissa ollaan oltu tällä kaudella joka kerta 16-cupissa ja ollaan oltu lähellä voittoa USA:ta ja Ranskaa vastaan, joten nyt kun muutama Euroopan ulkopuolinen kova maa on poissa pelistä, on meillä hyvät saumat päästä 8-cuppiin asti.”

Myös Vilma tiivisti hieman tuntemuksiaan ennen ensimmäistä EM-koitostaan.

”Hyvältä tuntuu lähteä ensimmäisiin EM-kisoihini. Lähden sinne ilman odotuksia, mutta toivottavasti pääsisin edes alkueristä jatkoon. Treenannu kovasti ja vielä treeniä edessä, että toivottavasti ihan hyvää tulee.”

Koko seura toivottaa valtavasti mustavalkoista tsemppiä Italiaan!